Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

شربت خاکشیر|خواص و عوارض آن

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
طرز تهیه شربت خاکشیر - مجله تک آشپز

همه شما با شربت خاکشیر آشنا هستید. خاکشیر یا همان خاکشی، گیاهی خودرو است که در مناطق کوهستانی رشد می‌کند. ارتفاع ساقه این گیاه معمولاً به حدود یک متر می‌رسد. بخش قابل مصرف از خاکشیر دانه‌هایی هستند که در میوه‌هایی مانند خورجین و باریک گیاه قرار دارند. دانه‌های این گیاه به صورت ریز و بلند و در دو رنگ قرمز و قهوه‌ای یافت می‌شوند. جالب است بدانید دانه‌های قرمز دارای طعمی تلخ هستند.

خواص شربت خاکشیر

در این مقاله از تک آشپز با ما همراه باشید تا با عوارض و خواص شربت خاکشیر به طور کامل آشنا شوید و بدانید چگونه باید آن را مصرف کرد؟

خواص شربت خاکشیر
خواص شربت خاکشیر

بوی بد دهان را از بین می‌برد

شربت خاکشیر به دفع خلط‌های تنفسی کمک کرده و بوی نامطبوع دهان را برطرف می‌کند. برای بهبود بوی دهان، هر روز عصر می‌توانید یک لیوان دمنوش خاکشیر و ترنجبین نوشیده و از خواص آن بهره ببرید.

سنگ کلیه را دفع می‌کند

خاکشیر به عنوان یک ماده ادرارآور طبیعی شناخته شده است که می‌تواند تولید ادرار را افزایش داده و در دفع سموم بدن و حتی سنگ کلیه مفید باشد. برای تهیه شربت خاکشیر و ترنجبین، ۳ قاشق غذاخوری ترنجبین را در یک لیوان آب قرار داده و پس از چند ساعت محلول را صاف کنید. در نهایت با اضافه کردن ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر به آن، شربت را آماده کنید. نوشیدن روزانه این دمنوش ممکن است به دفع سنگ کلیه کمک کند.

روده را پاکسازی می‌کند

مصرف درمانی شربت خاکشیر، می‌تواند به تنظیم عملکرد روده کمک کند. برای پاکسازی روده، می‌توانید خاکشیر را با آب سرد مخلوط کرده و به آن مقداری عسل یا شکر اضافه کرده و هر دو ساعت یکبار مصرف کنید.

یبوست را درمان می‌کند

از خواص خاکشیر می‌توان به درمان یبوست اشاره کرد. را با آب گرم مخلوط کرده و از آن برای درمان یبوست استفاده کنید. برای این منظور، دو قاشق غذاخوری خاکشیر را با یک لیوان آب گرم مخلوط کرده و هر صبح و شب یک لیوان از این شربت را مصرف کنید.

التهاب کلیه و مجاری ادرار را درمان می‌کند

خاکشیر می‌تواند به درمان التهاب مجاری ادرار و کلیه کمک کند؛ به ویژه زمانی که این التهاب ناشی از سنگ کلیه باشد. برای مقابله با این مشکل، می‌توانید روزانه ۴ تا ۵ لیوان شربت خاکشیر و سکنجبین (سرکه انگبین) مصرف کنید.

کبد چرب را درمان می‌کند

خاکشیر به عنوان یک راهکار درمانی موثر برای کبد چرب شناخته می‌شود. برای این منظور، می‌توانید یک تا دو قاشق غذاخوری خاکشیر را به صورت جوشانده و ناشتا مصرف نمایید.

این مطلب هم مطالعه کنید : طرز تهیه انواع نوشیدنی

عوارض خاکشیر

علاوه بر خواص خاکشیر، باید به عوارض آن نیز توجه داشته باشید. همانند تمام گیاه‌های دارویی، خاکشیر هم علاوه بر مزایا، دارای عوارضی نیز است. مصرف خاکشیر باید با احتیاط انجام شود؛ در غیر این صورت معایب فراوانی به همراه دارد. در ادامه با این معایب به طور کامل آشنا می‌شوید.

  • زیاده‌روی در مصرف خاکشیر ممکن است منجر به اسهال شود؛ بنابراین، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود.
  • افرادی که مشکلات معده مانند ورم یا زخم دارند، باید از مصرف خاکشیر به اندازه‌ای که ممکن است خودداری کنند.
  • برای بیمارانی که روماتیسم یا آرتروز دارند، می‌توان خاکشیر را با عسل و عرق نعناع مخلوط کرده و مصرف کرد.
  • در دوران شیردهی، مصرف خاکشیر به مقدار زیاد ممکن است باعث دل درد و نفخ مادر و نوزاد شود؛ بنابراین باید با احتیاط مصرف کنید.
  • برای کودکان زیر ۳ سال توصیه نمی‌شود که خاکشیر مصرف کنند.
  • ملین بودن را می‌توان از اصلی‌ترین کاربرد خاکشیر دانست؛ اما مصرف طولانی مدت آن ممکن است باعث تنبلی روده‌ها شود و برای عمل دفع به ماده ملین نیاز داشته باشید.

مواد لازم شربت خاکشیر

    • شکر
    • گلاب
    • یخ

طرز تهیه شربت خاکشیر

      1. برای تهیه شربت خاکشیر، ابتدا خاکشیر را درون کاسه‌ای بزرگ ریخته و روی آن آب بریزید.
      2. سپس خاکشیر را با قاشق هم بزنید تا ته‌نشین شود.
      3. بعد از مدت زمان کوتاهی به آرامی آب داخل ظرف را خالی کرده و دوباره آب جدید بریزید.
      4. این کار را تا جایی انجام دهید که آب زلال خارج شود.
      5. بعد از اینکه از تمیز شدن خاکشیر اطمینان حاصل کردید، آب، یخ، شکر و گلاب را اضافه کنید.
      6. همچنین بهتر است بجای شکر از عسل یا نبات استفاده کنید.
      7. در صورت تمایل می‌توانید ۱/۲ ق.غ خوری زعفران ساییده شده اضافه کنید.

طریقه مصرف خاکشیر

مصرف خاکشیر به روش‌های مختلف ممکن است. یکی از ساده‌ترین زوش‌ها، خیساندن خاکشیر در آب سرد به مدت چند ساعت و سپس جوشاندن آن در قوری به مدت ۱۰ دقیقه است. در نهایت آن را در لیوانی بریزید و منتظر خنک شدن آن باشید تا بتوانید نوش‌جان کنید. خاکشیر همچنین به عنوان ضماد برای بهبود زخم‌ها و جراحات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این منظور، خاکشیر را بشویید و بکوبید تا یک ضماد موثر به دست آید.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل با معایب، طریقه مصرف و خواص شربت خاکشیر آشنا شدید. خاکشیر به عنوان یک گیاه دارویی موثر با تاریخچه طولانی، شناخته شده و مزایای بسیاری دارد. البته برای بهره‌گیری از این نیازها، لازم است آن را به میزان مناسب استفاده کنید؛ چرا که مصرف زیاد و طولانی مدت آن ممکن است معایبی به همراه داشته باشد.

شما می‌توانید در مجله تک آشپز، سایر دستورات طب سنتی و گیاهان دارویی را مطالعه کرده و برای سلامتی خود از آن بهره ببرید. تک آشپز همچنین در زمینه اشپزی، شیرینی، دسر و پیش غذا، نکات بسیار مفیدی به شما ارائه می‌دهد و شما را به یک بانوی خوب برای اعضای خانه تبدیل می‌کند.

طرز تهیه شربت خاکشیر - مجله تک آشپز

دستورات آشپزی بیشتر در کانال تلگرام تک آشپز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *