Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

سزارین یا زایمان طبیعی

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
سزارین یا زایمان طبیعی | مجله بانوان تک آشپز

همانطور که می دانید در سراسر دنیا، دو روش برای بیرون آمدن نوزادان از وجود دارد: روش زایمان طبیعی و روش زایمان مصنوعی یا همان سزارین است.
به علت خطرات موجود در سزارین های غیرضروری و به توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد زایمان ها بایستی به صورت سزارین انجام شوند.
با این حال از سال ۱۸۸۱ میلادی که اولین عمل سزارین دنیا در کشور آلمان انجام شد تا به امروز، محبوبیت عمل سزارین بین زنان باردار به طرز قابل توجهی افزایش یافته است.
همچنین حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد زایمان ها در ایران از طریق سزارین انجام می شود که کشورمان از این حیث در بین کشورهای دنیا، با فاصله اندکی بعد از برزیل، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

برخی معایب عمل سزارین نسبت به زایمان طبیعی عبارتست از:

 – مرگ و میر مادران بارداری که تحت سزارین قرار می گیرند، حدود ۴ برابر بیشتر است. (یعنی ۱۳ مورد از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار در کشورهای توسعه یافته)
–  عوارض بعد از عمل در سزارین بیشتر است.
–  دوره نقاهت عمل سزارین طولانی تر است.
– افسردگی پس از زایمان در زنانی که مورد عمل سزارین قرار می گیرند، بیشتر است.
–  زنانی که یک بارداری همراه با سزارین داشته اند، در بارداری دوم خود در معرض خطرات بیشتری هستند.
–  انجام سزارین در مواردی که از نظر پزشکی توصیه نشده باشد، قبل از هفته ۳۹ بارداری، می تواند خطر مرگ جنین را افزایش دهد.

برخی مزایای عمل سزارین نیز نسبت به زایمان طبیعی عبارتست از:

 –  در بعضی موارد خاص(که در ادامه به آنها اشاره می شود) با توصیه پزشک بهتر است سزارین انجام شود، چراکه زایمان طبیعی ممکن است خطرناک باشد.
– درد زایمان طبیعی بسیار بیشتر است.
–  در زایمان طبیعی خطر آسیب رسیدن به کف لگن وجود دارد.
–  در زایمان طبیعی، مسائل جنسی بین زوجین تا مدتی تحت الشعاع قرار می گیرد.

رابطه زایمان طبیعی و  سیستم قلبی عروقی، گردش خون، تنفس و هوشیاری نوزاد

-وقتی رشد جنین کامل می شود آنگاه زایمان طبیعی انجام می شود.
– وقتی زایمان به صورت طبیعی انجام می گیرد، مایع آمنیوتیک از ریه نوزاد خارج شده و بدین ترتیب مشکلات تنفسی در نوزاد کاهش می یابد. زمانی که مادر به صورت طبیعی زایمان کند، نوزاد از مجرای زایمان عبور می کند، باکتری های محافظت کننده را برمی دارد. این باکتری ها وارد روده نوزاد می شوند و سیستم ایمنی را شکل می دهند.سیستم قلبی عروقی جنین را تحریک می کند و باعث گردش خون بهتر و آماده سازی او برای تولد می گردد.-در طی زایمان طبیعی، نوزاد از امواج هورمونی در کاتکول آمین ها استفاده می کند. این هورمون ها باعث می شوند نوزاد هوشیار شود و با مادر خود ارتباط برقرار کند.
– هورمون اندورفین در جفت و بندناف موجود می باشد. این هورمون باعث می شود نوزاد بتواند خارج از رحم زندگی کند و راحت تر زایمان رخ دهد.
– نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، دارای علاقه بیشتری در انجام رفتارهایی مانند مکیدن و گرفتن سینه مادر می باشند.

سزارین یا زایمان طبیعی | مجله بانوان تک آشپز

زنان با زایمان طبیعی احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند .

درد و ناراحتی بخشی از زایمان است، اما با زایمان طبیعی، زنان احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند و از این حس که مادر شده اند لذت می برند. در این روش مادر هوشیار و آگاه می باشد و به جنین فشار وارد می کند تا به سمت مجرای زایمان حرکت کند.

در زایمان طبیعی نسبت به سزارین، بهبودی سریع تر حاصل می شود و  مادر مدت زمان کوتاه تری را در زایشگاه می ماند و همچنین بازگشت سریع عضلات بدن به فرم طبیعى باعث بازگشت سریع تر او به محیط خانواده و شروع زندگى عادى می شود. در زایمان طبیعى خونریزى کمتر است. احتمال عفونت و آمبولى کاهش مى یابد و نیاز نیست تا مادر آنتى بیوتیک زیادى مصرف کند. خطر زخم شدن و ایجاد عفونت و مشکلات دیگری مانند پارگی رحم در سزارین ، در زایمان بعدی وجود نخواهد داشت. و در نهایت آنکه کاهش مرگ و میر در این روش نسبت به سزارین و مقرون به صرفه تر بودن زایمان طبیعی را نباید نادیده گرفت.

آخرین بررسی ها درباره مقایسه کودکان متولد شده به روش زایمان طبیعی و سزارین

نوزادانی که به روش سزارین به دنیا می ‌آیند، نسبت به نوزادانی که به روش طبیعی به دنیا می ‌آیند، ۲۰ درصد بیشتر به دیابت نوع یک مبتلا می ‌شوند.
میزان آسم هم در کودکان سزارینی ۵۰ درصد بیشتر است. میزان بازگشت نوزادان سزارینی به بیمارستان، با مشکلات تنفسی و عفونت و زردی هم چندین برابر است.

در حقیقت کدام مادر باید عمل سزارین انجام دهد؟

برخی مواقع برای حفظ سلامت مادر و کودک، سزارین بهتر از زایمان طبیعی است، مانند:
۱- مادر، بیماری خاصی داشته باشد مثل: بیماری قلبی، فشارخون بالا و یا عفونتی که ممکن است در حین زایمان به نوزاد منتقل شود مانند عفونت ایدز
۲- نوزاد مشکل خاصی داشته باشد.
۳- سر کودک پایین قرار نگیرد.
۴- سر نوزاد بیرون نیاید.
۵- سلامتی نوزاد در خطر باشد.
۶- مادرانی که چندقلو دارند.
۷- مادری که یک بار سزارین شده است.
۸- جفت و یا بند ناف مشکل ساز شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *