Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

شنا کودکان؛ ۱۰ نکته سلامتی شنای کودکان را بخوانید

  • خانه
  • وبلاگ
  • شنا کودکان؛ ۱۰ نکته سلامتی شنای کودکان را بخوانید
5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
آموزش شنا کودکان

شنا کودکان در استخر یک راه‌کار بی‌نظیر برای تحرک بدنی آن‌ها است و فواید بسیاری را برای خردسالان به همراه دارد. این کار ضمن این‌که موجب سرگرمی بچه‌ها می‌شود، از بروز افسردگی پیشگیری کرده و‌ مهارت‌های حرکتی را نیز در آن‌ها تقویت می‌کند. اما برای برخورداری از مزایای این ورزش آبی مفرح باید همواره یک‌سری نکات را مدنظر قرار دهید تا سلامت فرزندتان به هنگام شنا حفظ شود.

در ادامه ابتدا شما را با فواید و مضرات شنا برای کودکان آشنا خواهیم نمود، سپس ۱۰ نکته کلیدی را بیان می‌کنیم که در سلامت شنای کودکان تاثیر غیر قابل انکاری دارند. در این مقاله از وب سایت تک آشپز قصد داریم در رابطه با آموزش شنا کودکان اطلاعات جامع و کامل ارائه دهیم. اولین نکته‌ برای آموزش: به فرزندتان حرکت‌های پارویی به سبک شنای سگی را آموزش دهید. این مدل از شنای آسان و سرگرم‌کننده معمولاً برای کودکان کم‌سن‌وسالی که تازه در حال یاد گرفتن شنا هستند بسیار مناسب است. برای حرکات سگ‌مانند، ایده‌آل این است که سطح آب تا حدود ارتفاع سینه باشد.

آموزش شنا کودکان
آموزش شنا کودکان

فواید و مضرات شنا برای کودکان

شنا کردن محاسن زیادی برای خردسالان به همراه دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تاثیر شنا در سلامت کودکان غیر قابل انکار است، برای مثال این ورزش آبی باعث تقویت سلامتی ریه‌ها و قلب می‌شود.
  • شنا به تقویت روحیه کودکان کمک شایانی کرده و از افسردگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.
  • از دیگر فواید شنا برای کودکان این است که اعتمادبه‌نفس آن‌ها افزایش یافته و از لحاظ اجتماعی به فردی مستقل تبدیل می‌شوند.
  • امروزه علم فواید شنا در رشد کودکان را به اثبات رسانده، در واقع این ورزش میزان انعطاف‌پذیری و استقامت در حفظ تعادل بدن را افزایش می‌دهد.
  • یکی دیگر از فواید شنا برای قد کودکان است، زیرا تمرینات دوره‌های آموزشی شنا موجب بهبود تنفس و تقویت استخوان‌ها می‌شوند. علاوه‌برآن تقویت عضلات و انعطاف‌پذیری بدن کودک نیز به رشد قد او کمک شایانی می‌کنند.
  • دیگر تاثیر شنا در سلامت کودکان این است که از امراضی مانند دیابت در امان می‌مانند.
  • خردسالانی که شنا می‌کنند، کمتر در معرض چاقی قرار دارند.

شنا کردن در کنار مزایای بسیار ممکن است که در فصول سرد سال موجب سرماخوردگی و سرفه در بچه‌ها شود. همچنین مواد شیمیایی که جهت تمیز کردن آب استخر مورد استفاده قرار می‌گیرند، باعث بروز آسم در بعضی کودکان می‌شوند.

مطالعه کنید : درمان آفتاب سوختگی موقع شناکردن در ساحل دریا

نکات طلائی برای شنای کودکان

برای این‌که بتوانید سلامت فرزند خود را به هنگام شنا کردن تضمین کنید، لازم است که به نکات ذکر شده در زیر توجه ویژه‌ای داشته باشد. همچنین می‌توانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه فیلم شنا کودکان را مشاهده نمایید.

نکته اول: رعایت سن مناسب آموزش شنا

یکی از سوالاتی که ذهن والدین را درگیر می‌کند، این مسئله است که بهترین سن آموزش شنا برای کودکان چه موقعی است؟ معمولا کارشناس ۴ سالگی را زمان مناسبی برای آموزش شنا به کودکان ذکر کرده‌اند. زیرا در این موقع فرد از لحاظ ذهنی و جسمی آمادگی لازم برای فراگیری فنون شنا را پیدا کرده است.

ناگفته نماند که قبل از این سنین هم وضعیت حرکتی خردسال به گونه‌ای است که می‌تواند تحت آموزش قرار گیرد. به همین دلیل توصیه می‌شود والدین برنامه‌ای جهت آموزش شنا برای کودکان ۳ ساله در نظر داشته باشند. البته بهتر است که پدران و مادران فرزند خود را به هنگام رفتن به استخر همراهی کنند تا از خطراتی همچون غرق شدن مصون بمانند.

این آموزش‌ها می‌تواند از موارد ساده شروع شده و با گذشت زمان به تکنیک‌های پیشرفته مانند شیرجه، کرال پشت و… ختم شود. در اینجا آموزش ویدیویی کرال پشت برای شما عزیزان قرار داده شده تا در مورد این تکنیک اطلاعات بیشتری کسب کنید.

آموزش شنا کودکان |آموزش ویدیویی کرال پشت
آموزش شنا کودکان |آموزش ویدیویی کرال پشت

نکته دوم: همراهی والدین با کودک در آب

به این نکته دقت داشته باشید که حتی در صورت حضور غریق نجات و مربی شنا بازهم احتمال دارد که امنیت خردسالان در آب حفظ نشود. به همین دلیل بهتر است فرزند خود را در آن دسته از کلاس‌های آموزش تخصصی شنا کودکان ثبت نام نمایید که امکان همراهی پدر یا مادر نیز وجود داشته باشد. این‌گونه کلاس‌ها توسط مربی اداره می‌شود، اما والدین هم اجازه همراهی خردسال را دارند و از او مراقبت می‌کنند.

مربیان در این کلاس‌ها اصولی همچون آموزش کامل نفس گیری در شنا را بیان می‌کنند. علاوه‌برآن نحوه ورود و خروج به آب، پا زدن رو به جلو، حباب درست کردن و همچنین غوطه‌ور شدن به پشت را به بچه‌ها می‌آموزند. در تمام این مراحل هم والدین باید با فاصله‌ای حدود یک بازو در کنار فرزند خود حضور داشته و مراقبت سلامتی وی باشند.

آموزش شنا کودکان|آموزش کامل نفس گیری در شنا
آموزش شنا کودکان|آموزش کامل نفس گیری در شنا

نکته سوم: ایمنی در یادگیری

فرقی نمی‌کند که آموزش شنا کودکان دخترانه مطرح باشد یا پسرانه، در هر صورت بهتر است که والدین وسایل کمک آموزشی مانند تیوپ را برای فرزندشان تهیه نمایند. همچنین به فرزند خود پوشک شنا بپوشانند تا مانع ورود مدفوع به داخل آب استخر شود.

نکته دیگر این است که کلاس‌های آموزش شنا ویژه کودکان بهتر است در تایم‌های ۳۰ دقیقه‌ای و به مدت حداقل ۸ هفته ادامه پیدا کند. طی این جلسات خردسال مهارت‌های پایه را به خوبی می‌آموزد و می‌تواند حرکات هماهنگ دست و پا را انجام دهد.

نکته چهارم: پیشگیری از قارچ

یکی از فواید شنا برای کودکان و نوجوانان این است که موجب شادی و نشاط در آن‌ها می‌شود. اما اغلب افرادی که این ورزش را انجام می‌دهد، از ابتلا به قارچ شکایت دارند. برای پیشگیری از این مشکل در دوره‌های آموزش شنا کودکان ۱۲ ساله و سایر رده‌های سنی به آن‌ها آموزش داده می‌شود که قبل و بعد از شنا در استخر حتما دوش بگیرند. همچنین از وسایل شخصی همچون حوله و کلاه شنا استفاده نمایند تا دچار قارچ‌های پوستی نشوند.

نکته پنجم: شیرجه زدن برای کودکان مبتلا به برونشیت قدغن است

در صورتی‌که فرزند شما سابقه گوش درد یا برونشیت دارد، نباید در آب شیرجه بزند.‌ همچنین لازم است که به هنگام شنا از دماغ‌گیر استفاده نماید؛ زیرا این ابزار جلوی ورود آب به سینوس‌ها را می‌گیرد.‌ بهتر است مجرای خارجی گوش چنین کودکانی قبل از آغاز شنا چرب شود تا آب داخل گوش باقی نماند.

نکته ششم: فراهم کردن شرایط بهینه برای آب استخر

جهت آموزش شنا برای کودکان ۱۰ ساله یا پایین‌تر توجه به دمای آب اهمیت بسیار زیادی دارد؛ به گونه‌ای که آب باید نه خیلی سرد و نه بیش از حد گرم باشد.‌ معمولا دمای بهینه برای استخری که کودکان در آن شنا می‌کنند، بهتر است که بین ۲۵ الی ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

نکته مهم دیگر این است که میزان کلر موجود در آب استاندارد باشد تا به مجاری تنفسی آسیب نرسد. تحقیقات نشان داده که اگر کودکان و نوجوانان بیشتر از هزار ساعت در آب دارای مقادیر زیادی کلر شنا کنند، نسبت به سایر بچه‌ها بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.‌ لذا توصیه می‌شود استخرهایی را برای آموزش شنا کودکان پسرانه و دخترانه انتخاب نمایید که با متد مس– نقره ضدعفونی می‌شوند.

نکته هفتم: برگزیدن استخر مناسب

برای آموزش شنا کودکان حتما باید استخر مناسبی را برگزینید. یک استخر خوب باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • استخر عمق کمی داشته باشد، طوری‌که اگر یک بزرگسال وارد آب شود، سر او بیرون از آب قرار گیرد.
  • به‌ منظور کاهش سرایت عفونت ضروری است که در استخر حوضچه مجزایی برای نوزادان در نظر گرفته شود.
  • جهت شنا کودکان دختر استخری را برگزینید که سرپوشیده باشد، در ضمن دستگاه‌های تهویه در آن کار کنند.
  • وجود نجات‌ غریق در کنار استخر برای حفظ ایمنی کودکان ضروری است.

نکته هشتم: به هنگام بیماری کودک را به استخر نبرید

در صورتی که فرزند شما یکی از شرایط زیر را دارد، رفتن به استخر را به زمان دیگری موکول کنید:

  • اگر کودک اسهال دارد، از بردن او به استخر خودداری نمایید؛ زیرا باکتری‌ها وارد آب شده و شنا را برای سایر کاربران خطرساز می‌کنند.
  • بیماری خردسالانی که دچار سرماخوردگی و آبریزش بینی هستند، پس از ورود به آب تشدید می‌شود، علاوه‌برآن آب را نیز آلوده می‌سازند.
  • در صورت مشاهده عفونت گوش و چشم در بچه‌ها نیز از شنا صرف‌نظر کنید، زیرا آب می‌تواند مشکل آن‌ها را افزایش دهد.
  • چنانچه فرزندتان مبتلا به آسم، آلرژی یا اگزمای پوستی است، قبل از ثبت نام در دوره‌های آموزش تخصصی شنا کودکان حتما با یک پزشک مشورت کنید. زیرا وجود موادی مانند کلر در آب می‌تواند شدت حساسیت‌های پوستی و سایر بیماری‌ها را افزایش دهد.

نکته نهم: فراگرفتن کمک های اولیه

بهتر است که کمک‌های اولیه را برای احیای کودکی که در حال خفگی است، یاد بگیرید. همچنین اطمینان حاصل کنید که غریق نجات کنار استخر به همه اصول کمک‌های اولیه آشنایی دارد.

نکته دهم: آشنایی کودکان با وسایل الکترونیکی

لازم است که حتما فرزند خود را با خطرات بالقوه‌ای که در کنار استخرها وجود دارد، آگاه سازید. برای مثال به آن‌ها بیاموزید که از وسایل الکترونیکی دوری کنند و به هیچ وجه به آن‌ها دست نزنند.

مروری بر آنچه خواندید

اگر فرزندتان به بازی با آب علاقه‌مند است، می‌توانید او را در کلاس‌های آموزش شنا ویژه کودکان ثبت نام کنید. زیرا ورزش شنا برای خردسالان فواید زیادی دارد و موجب تقویت قلب آن‌ها خواهد شد. البته بهتر است که به نکات گفته شده در این مقاله هم توجه داشته باشید تا کودک شما یک ورزش امن و لذت‌بخش را تجربه نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *