Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

درمان خانگی شکستگی دنده

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
درمان خانگی شکستگی دنده

درمان خانگی شکستگی دنده

در صورتی که حس می کنید، یکی از اعضای بدن شما دچار شکستگی شده می توانید با انجام رادیولوژی از میزان و محل شکستگی آگاه شوید. همچنین انجام سونوگرافی می تواند به شما آسیب وارده به اندام داخلی را نشان دهد. امروزه تجهیزات سونوگرافی را به گونه ای ساخته اند که در عین بالا بردن کیفیت ، قابل حمل به منازل بیماران باشد. برای انجام سونوگرافی در منزل توسط تکنسین مجرب آقا و خانم به صورت شبانه روزی وارد شوید. درمان موثر نیازمند آگاهی دقیق از میزان آسیب است. درمان خانگی شکستگی دنده در زیر آمده است.

شکستگی دنده چیست؟

شکستگی دنده معمولاً در اثر تصادفات رانندگی، صدمات ورزشی یا سایر ضربه ها ایجاد می شود. البته شکستن دنده بدون تجربه ضربه نیز امکان پذیر است.

انواع شکستگی دنده

پزشک شما شکستگی دنده تان را بر اساس نوع شکستگی که تجربه کرده اید طبقه بندی می کند. انواع شکستگی که براساس نوع الگو تقسیم بندی شده عبارتند از:

  • شکستگی استرس
  • شکستگی بیرون زدگی
  • شکستگی خرد شده
  • شکستگی شناور
درمان خانگی شکستگی دنده
درمان خانگی شکستگی دنده

میزان جابه جایی استخوان در شکستگی دنده

شکستگی جابجا شده به این معنی است که شکافی در اطراف شکستگی ایجاد شده است و شکستگی‌های بدون جابجایی ، یعنی قطعات به اندازه ‌ای جابجا نشده‌ اند که در طول شکست از تراز خارج شوند. شکستگی های جابجا شده به احتمال زیاد برای ترمیم نیاز به جراحی دارند.

روش های درمانی شکستگی دنده

به ندرت نیاز به عمل جراحی برای ترمیم شکستگی دنده وجود دارد، مگر اینکه آسیبی که دنده شما را شکسته به اندام های داخلی شما آسیب برساند. احتمالاً به درمان دیگری جز استراحت، یخ و تمرینات تنفسی نیاز نخواهید داشت. اکثر افراد حداقل به یک ماه برای بهبودی از شکستگی دنده نیاز دارند.

حتی اگر بتوانید با درمان ‌های خانگی بهبود پیدا کنید، شکستگی دنده‌ ها می‌ تواند عوارض تهدید کننده زندگی داشته باشد. اگر علائمی مانند درد و حساسیت در اطراف دنده ها و قفسه سینه خود را تجربه می کنید یا اگر مشکل تنفس دارید، به یک متخصص مراجعه کنید .

شکستگی دنده چگونه درمان می شود؟

نحوه درمان شکستگی دنده بستگی به شدت شکستگی اولیه دارد. استخوان های شکسته شما باید دوباره با هم بهبود یابند. اگر هر یک از اندام های شما در طی یک تروما آسیب دیده باشد، ممکن است لازم باشد تا زمانی که آن صدمات ترمیم می شوند در بیمارستان بمانید.

فعالیت روزانه و سرمادرمانی

اکثر شکستگی‌ های دنده را می ‌توان با استراحت، یخ زدن یا مصرف آسپرین یا ایبوپروفن درمان کرد. می توانید هر بار چند بار در روز به مدت ۲۰ دقیقه روی دنده های خود یخ بزنید.

احتمالاً باید هر چند ساعت یک بار در دوران نقاهت، تمرینات تنفسی یا سرفه ‌های عمدی انجام دهید. این به جلوگیری از ذات الریه کمک می کند و ریه ها و قفسه سینه شما را مثل همیشه در حرکت نگه می دارد. فشار دادن بالش به دنده های آسیب دیده می تواند به کاهش درد در حین تمرینات تنفسی کمک کند.

جراحی شکستگی دنده

به ندرت نیاز به جراحی برای شکستگی دنده وجود دارد. شما فقط در صورتی نیاز به جراحی خواهید داشت که آسیب های داخلی جدی داشته باشید، یا استخوان های شما به درستی به هم نرسیده باشند (عارضه ای به نام جوش نخوردن یا بد جوش خوردن).

تثبیت داخلی . جدی ترین شکستگی ها نیاز به جراحی دارند. جراح شما استخوان های شما را مجدداً در موقعیت صحیح خود قرار می دهد و سپس آنها را در جای خود محکم می کند تا بتوانند بهبود یافته و دوباره رشد کنند. آن‌ها معمولاً کاری را انجام می‌دهند که فیکساسیون یا تثبیت داخلی نامیده می ‌شود، به این معنی که جراح قطعات فلزی را در استخوان شما وارد می‌ کند تا در زمان بهبودی ، آن را در جای خود نگه دارد. احتمالاً باید میزان استفاده از قسمت ترمیم شده بدن خود را محدود کنید تا مطمئن شوید استخوان شما می تواند به طور کامل بهبود یابد.

پیوند استخوان

اگر در هنگام شکستگی دنده‌ ، استخوان ها به ‌شدت جابجا شده باشد یا اگر روند بهبودی طولانی شده باشد، ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید. جراح ، بافت استخوانی اضافی را برای اتصال مجدد استخوان شکسته وارد می کند. پس از آن، آنها معمولاً یک تثبیت داخلی را انجام می دهند تا قطعات را در کنار هم نگه دارند تا استخوان شما دوباره رشد کند.

ایا شکستگی دنده باعث مرگ میشود ؟

در صورت شدیدی که ضربه شدید باشد، می‌ تواند منجر به شکستگی قفسه سینه (زخم باز قفسه سینه) و مشکلات تنفسی ، کوفتگی ریوی، خونریزی و پنوموتوراکس شود. در صورت عدم درمان، شکستگی دنده منجر به عواقب کوتاه مدت جدی مانند درد شدید هنگام تنفس ، ذات الریه و به ندرت مرگ خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *