Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

سیاست های رفتاری

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
سیاست های رفتاری | مجله بانوان تک آشپز

۱– گـفته های دیگران را رد نکـنید

از اعـتراض کردن و جر و بحـثهـای بی مورد که به هر رابـطه ای پایان می دهد پرهیز کنید

۲- به صحبتهای دیگران به دقت گوش کنید

اگر می خواهید خودتان را در دل دیگران جا کنید با علاقه و با تمام وجود به صحبتهایشان #گوش دهید و مرتباً سرتان را تکان دهید و بپرسید : « خوب بعداً چی شد ؟ » خواهید دید که گل ازگلشان شکفته می شود

۳- به وضعیت ظاهری خودتان توجه کنید

اولین خاطره ای که درذهن دیگران باقی می گذارید مربوط به آراسته و تمیز بودن خودتان می باشد

۴- وقت خودتان را با دیگران تقسیم کنید

اگر کارهای خود را زمان بندی کنید می توانید زمانی را برای افرادی که دوست دارید صرف نمایید

۵- شوخ طبع باشید

شوخ طبعی باعث می شود دیگران از گوش سپردن به شما لذّت بیشتری ببرند .

۶- مقابله نکنید

اشکالی ندارد که قاطع حرف بزنید و این حتی کمکتان می‌کند دیگران حرف‌هایتان را با جدیت بیشتری گوش کنند اما از زبانی استفاده نکنید که به نظر دیگران خشن به نظر برسد.

۷- از موقعیت‌های احساسی دوری کنید

وقتی وارد بحثی می‌شوید که خیلی احساسی شده است و کم‌کم به مشاجره ختم می‌شود، هرچقدر هم تلاش کنید با سیاست رفتار کنید به در بسته خواهید خورد. سعی کنید در موقعیت دیگری حرف‌هایتان را مطرح کنید. به افرادی که در آن بحث هستند پیشنهاد کنید که کمی وقفه بیندازند و بعد از ۵ دقیقه که کمی آرام‌تر شدند، بحث را ادامه دهند.

۸ – موقعیت را برد-برد نگه‌دارید

شما باید اوضاع را هم در وضعیت برد-برد نگه‌دارید. بخشی از دلیل بد‌نامی سیاست‌ ورزی این تصور است که در این بازه همواره یک برنده و یک بازنده وجود خواهد داشت و شما تنها زمانی برنده میدان خواهید شد که طرف مقابل‌تان خونین و کبود، میدان نبرد را ترک کند. ولی اگر این بازی به درستی انجام شود، یک بازی جمع صفر نیست. جهت‌دهی به سیاست ، زمانی بهترین نتیجه را می‌دهد که شما از قاعده طلایی مذاکره پیروی کنید. به جای تلاش برای شکست طرف مقابل، همان زمان و انرژی را صرف فکر کردن به این موضوع کنید که چگونه هردوی شما به آن‌چه می‌خواهید دست یابید. این‌گونه است که می‌توانید هوشمندانه بازی کنید.

۹- قبل از اینکه هر عملی انجام دهید، فکر کنید.

حتی اگر عصبانی و ناراحت هستید، یک لحظه وقت گذاشته و نفسی عمیق بکشید و قبل از اینکه حرفی بزنید یا کاری انجام دهید، کمی فکر کنید. حتی اگر لازم شد در ذهنتان به نفس کشیدن فکر کنید، تا آرامش خودتان را به دست آورید. شاید سخت به نظر برسد اما چند لحظه وقت گذاشتن برای ارزیابی موقعیت عصبانیتتان را فروکش داده و دیگر با آزردگی رفتار نخواهید کرد.

۱۰- شخصیت افراد را در نظر بگیرید

باید ببینیم طرف مقابل چه شخصیتی دارد، برونگراست یا درونگرا، برای صمیمیت با درونگرایان باید ببینیم چه ارزشهای برای آنها اهمیت دارد و بعد بکوشیم تا با توجه به چارچوبهای ذهنی شان با آنها رفتار کنیم و برای همراهی با برونگرایان به آنها نشان دهیم که آنچه می گویند و عمل می کنند با رفتار مردم هماهنگ است.

۱۱ – دیدگاه و نظرتان را بر دیگران تحمیل نکنید

از جمله اموری که منجر به نفرت می‌شود، تلاش برای تحمیل نظریات خود بر دیگران و دخالت در امور شخصی‌ آنهاست.

۱۲- زیاد انتقاد نکنید

نقد زیاد اطرافیان تلاش ما برای کسب دوستی آنها را بی اثر می کند، هر کس را زیاد مورد انتقاد قرار دهیم از وضعیت خویش دفاع خواهد کرد و به تمام قوت می‌کوشد تا حق بودن خود و خطاکاری ما را به اثبات برساند؛ پس انتقاد زیاد باعث کبر و غرور و خودنمایی شده و منجر به ایجاد احساس منفی نسبت به فرد منتقد می‌شود.

سیاست های رفتاری | مجله بانوان تک آشپز

۱۳- همدل و همدرد باشید

سعی کنیم با دیگران احساس مشترک داشته باشیم. شادی و غم آنها را شادی و غم خود به حساب آوریم.

۱۴- با هر کس طوری برخورد کنید که دوست دارید با شما برخورد نماید

این توصیه مشهور امیرالمومنین حضرت علی (ع) است.

۱۵- موقعیت شناس باشید

یاد بگیریم که چه موقع شوخ طبع و چه وقت جدی باشیم، هیچگاه طرف مقابلمان را دست نیندازیم، ازگفتن جملات و کلماتی که بار اخلاقی و فرهنگی مناسبی ندارند خودداری نماییم.

۱۶- عبوس وترش رو نباشید

“زدن لبخند بر برادرت صدقه است”. رسول گرامی اسلام (ص) اینگونه ما را تعلیم داده است. ترشرویی علت اصلی نفرت و دشمنی است.

۱۷- صریح و صادق باشید

سعی کنیم در روابط با دیگران صریح وصادق باشیم، در گفته های خود صریح وصمیمی باشیم و از هر نوع ابهامی اجتناب کنیم، چون اگر منظور خود را با صراحت بیان نکنیم طرف مقابل ما به اشتباه می افتد و به حدس وگمان متوسل می شود و از واقعیت دور می گردد.

۱۸- به شیوه درست مخالفت کنید

یاد بگیریم که چگونه بدون بحث وجدلهای مخرب، مخالفت خود را نشان دهیم، جرو بحثها غالبا با بلند کردن صدا، دادو فریاد، خشم وغضب همراه است .

۱۹- قول و عملت یکی باشد

سعی کنیم قول و عملمان یکی باشد. هنگامی که خودمان برای گفته های خود ارزش قایل نیستیم ، چه انتظاری می توان داشت که دیگران سخنان ما را محترم بشمارند.

۲۰- تاثیر معذرت خواهی را فراموش نکنید

اسلام به ما آموخته که از برادران خود در موقع لزوم معذرت خواهی کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *